Hem                         WellnessSmith´s länksida                    Läs mer!                         

 

   Välkommen till WellnessSmith!

 

 

 Visste du att inomhusluften ofta innehåller fler föroreningar än utomhusluften?!!

Visst låter det knasigt, men tyvärr är det så det ligger till. Siffrorna är lite olika men någonstans mellan 3000 och 15.000 främmande ämnen får vi i oss vid varje inandning när vi är inomhus. 

Problemet har blivit tillräckligt stort för att forskare nu går ut och varnar för uppenbara risker och hälsoproblem när det gäller vår inomhusmiljö och luften som vi andas. 

Hemmet borde ju vara den säkraste platsen att vistas på, men är i dag den farligaste!    

-Ja,ja men så farligt kan det väl ändå inte vara..?!  Jo, precis så illa är det! Vi måste en gång för alla lära oss att "bara för att en sak inte syns, innebär det inte att den inte finns" .  Ett problem upphör inte att existera bara för att vi inte kan se det. 

Bromerade flamskyddsmedel, ftalater, polyfluorerade ämnen, startkemikalier, bakteriedödande medel och mycket, mycket mer, svävar omkring i luften som vi andas in i våra hem dag efter dag! Mer än 100 gånger så mycket föroreningar finns idag i våran inomhusluft som i utomhusluften. Naturligtvis bidrar även damm, pollen, dofter, döda hudceller, päls från husdjur, mögel och fragment från kvalster till vår dåliga inomhusmiljö. Dessa ämnen är dock kända sedan en mycket längre tid än de kemiska. 

Vilka grupper utsätts mer än andra? Människor som befinner sig i miljöer med elektronisk utrustning är en utsatt grupp, barn som sitter framför datorn utsätts med all säkerhet för bl.a bromerade flamskyddsmedel, men även TV och andra elektroniska apparater avger dessa ämnen. Bilar är ett annat exempel där dessa ämnen förekommer. 

Att aktivt rena luften inomhus har idag blivit en mycket aktuell fråga. Tyvärr är det uppenbarligen så att det inte går att hindra den kemiska industrin från att tillverka och sprida ämnen som är skadliga inte bara för människor och djur utan för hela våran miljö. Vi måste helt enkelt inrikta oss på att rena våran närmiljö med egna metoder!

Kontakta oss! 

 

 

 •  Våra system för luft- och vattenrening är troligtvis de mest  prisvärda och effektiva på marknaden!

 • Systemen är anpassade så att de skall passa både i hemmet och på arbetsplatsen.

 

Vårt luftförbättringsystem renar inte bara luften till 99,97%, utan tillför även negativa joner utan att producera giftig ozon som andra produkter med liknande funktioner gör!

 

Det finns fyra grundläggande tekniker för att avlägsna luftburna föroreningar - att fånga, förstöra, adsorbera eller attrahera dem. Vi använder alla fyra metoderna!

 

Rekommenderas av: Norges Astma-og Allergiforbund.

The British Allergy Foundation.

 

Läs mer om vatten och luft!

Klicka på länken nedan!

 

Läs mer!

Vi är ledande inom...

 • Sömn, Avslappning!
 • Stressreducering!
 • Kost & Näring!
 • Miljö!
 • Personlig utveckling!

Kontakta oss på...

support@wellnesssmith.se

eller ring...

o7o8-229433
(OBS nytt telefonnummer!)

Välkommen!

 

 

WellnessSmith

För ökad hälsa & välbefinnande

Faktaruta:

  • Andningen är en omedveten handling som vi utför i genomsnitt mellan 17.000 och 30.000 gånger per dag!
  • I snitt tillbringar vi 95% av vår tid inomhus!

  Det finns fem huvudgrupper av luftföroreningar i vårt hem!

  • Växtallergener - Frigörs till luften i form av pollensporer!
  • Mögelallergener - Små fibrer av mögelsvamp sprids i varma och fuktiga miljöer!
  • Dammkvalsterallergener - Avföringsfragment från de miljontals dammkvalster som lever i textilier och möbler frigörs till luften!
  • Djurallergener - Salivpartiklar som sitter på döda hudceller och i päls!
  • Kemiska allergener - Frigörs från mattor, färg, kemikalier, elektronisk utrustning och inte minst rökning!
  • Bromerade flamskyddsmedel: Används i plastprodukter, byggmaterial och textilier för att skydda mot eldsvådor. Finns i möbler och elektroniska apparater, t.ex. bilar,TV, datorer och mobiler. Troligtvis starkt cancerframkallande, påverkar fortplantningen, stör funktioner i hjärnan, koncentrationssvårigheter  m.m. 
  • Ftalater: Används som mjukgörare i PVC-plast och som doftförstärkare i smink och parfym. Astma- och allergiframkallande, påverkar hormonerna, skadar fortplantningen!
  • Polyfluorerade ämnen: Används för ytbehandling av heltäckande mattor, papper och textilier, t.ex. vattenavstötande produkter som jackor, teflonpannor och golvvax. Cancerframkallande, stör reproduktionen. Svårnedbrytbara, lagras i människor och djur!
  • Bakteriedödande medel: Finns i rengöringprodukter som tvättmedel, schampo, tvål och tandkräm.
  • Bifenyl A - Startkemikalie för plasttillverkning: Används mest i tillverkning av nappflaskor, höljen till elektronisk apparatur, CD-skivor och husållsprodukter. Har visat sig ha hormonstörande effekter!

   Miljö

                          Luft

  Ren luft borde vara en självklarhet för alla!                    

  Men är det så..?              

  Läs mer om våran luft här nedan, och vill du veta mer? Kontakta oss!

  TOXIC HOMES - GIFTIGA HEM
  Klicka på länken